Contact

Even voorstellen

Header Voorstellen

Welkom op de website van mijn kennel Lovely Lowland.
Graag wil u aan mijn kennel voorstellen en vertellen…

Hoe het allemaal begonnen is…

Al weer vele jaren geleden in 1995 om precies te zijn was ons gezin op zoek naar een klein formaat hondje met wel wat pit. Al zoekende kwamen we uit bij de Jack Russell terriër, die werd beschreven als een vrolijk hondje, met een grappig uiterlijk en een alert karakter en dit alles in een handzaam formaat. Precies wat we zochten!

Via de rasvereniging kwamen we terecht bij een goede fokker waar we onze Mabel kochten.
Na een poosje groeide bij mij het verlangen om met onze Mabel meer te gaan doen dan wandelen, sporten en trainen. Ik wilde graag gaan meehelpen dit leuke ras verder op te gaan bouwen (dit ras is nog relatief jong en pas sinds 1999 in ons land erkend door de Raad van Beheer die ook de stambomen afgeeft).

De teckels (korthaar standaard) kwamen er pas veel later bij. Thuis bij mijn ouders ben ik opgegroeid met teckels. Eenmaal aangestoken met het “teckelvirus” blijf je altijd fan van dit ras. Onze eerste teckel Sientje (Euphrosyne v.d Mibaf’s Hoeve) kwam in 2008 onze roedeltje Jack Russell terriërs versterken.

Om zo verantwoord mogelijk en met kennis van zaken met het fokken bezig te zijn heb ik mijn diploma Kynologische kennis behaald en volg ik ook regelmatig workshops en bijeenkomsten om mijn kennis up todate te houden.

Nadat ik serieus met fokken was begonnen wilde ik ook graag dat mijn honden herkenbaar zouden zijn aan dezelfde naam en daarom vroeg ik bij de Raad van Beheer mijn kennelnaam Lovely Lowland (lieflijk laag land, een verwijzing naar de prachtige Flevopolder waar ik woon).
Mijn kennelnaam is geregistreerd onder nummer 36034.

In 1997 fokte ik mijn eerste nestje Jack Russell terriërs en in 2011 mijn eerste nestje teckels met veel plezier, uiteraard volgens de richtlijnen van de rasverenigingen van beide rassen waar ik ook lid van ben.

De rasverenigingen geven de minimale eisen aan waar een hond aan moet voldoen voordat je ermee mag gaan fokken. Deze eisen zijn:

  • Dat de hond in voldoende mate aan de rasstandaard moet voldoen. Dus op de show een zeer goed of uitmuntend van de keurmeester heeft gekregen.
  • Dat de hond jaarlijks moet worden onderzocht op diverse oogziekten en daarvan vrij moet zijn. O.a. PRA, Cataract en distichiasis.
  • Dat de Jack Russell terriër onderzocht moet worden op Patella Luxatie (= hinken met de achterpoten door verschuivende knieschijven) en daar van vrij moet zijn.

Al mijn honden zijn gechipt door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland en hebben een stamboom.

Ik vind fokken een serieuze aangelegenheid waarbij ik streef naar verbetering, gezondheid en een prettig karakter (een sportieve hond buiten en in huis een rustige en aanhankelijke hond). Natuurlijk ook verpakt in een mooi aansprekend buitenkantje.

  • Uiteraard worden mijn pups met veel liefde en aandacht, ingeprent en gesocialiseerd.
  • Al op jonge leeftijd leren ze omgaan met onze kinderen, de andere honden en dieren die bij ons wonen.
  • Onze pups worden in huis geboren en groeien daar ook op.
  • Ze zijn ontwormd, ontvlooit , geënt en gezond verklaart door de dierenarts als ze met acht a negen weken met u mee mogen.
  • Alle gegevens staan in het paspoort voor gezelschapsdieren die meegaat met de pup.

Ook werk ik met een koopovereenkomst waarin diverse zaken voor u, mij en de hond goed geregeld zijn.

Veel plezier met het bekijken van mijn website,

Karin Bruinsma naam Karin Bruinsma