Contact

Pup informatie

Lovely lowland pups

PUPS

Pups Fay & Spirit - maart 2014

Pups Fay & Spirit – maart 2014

 

De puppen van Fay en Spirit zijn prachtig!

pup Fay en Spirit

pup Fay en Spirit

pup Fay en Spirit

pup Fay en Spirit

= = = = = = =

Informatie over nestjes die we de komende tijd verwachten of puppen die geboren zijn of al wat oudere hondjes die een baasje zoeken.

Zo’n twee keer per jaar fok ik een nestje uit wel overwogen combinaties. Ik let daarbij vooral op karakter, gezondheid en exterieur (type). Als u voor een pup in aanmerking wil komen dan kunt u met mij contact op nemen ook als er nog geen pups zijn. U kunt dan alvast komen kijken en praten zodat ik de tijd heb om met u over dit leuke ras van gedachten te wisselen. Hopelijk heeft u zich dan al in het karakter van de hond verdiept. U kijkt naar mijn honden en ik kijk naar u en uw familieleden.

Een hond met een leuke buitenkant is prettig, maar iets weten over het karakter is veel belangrijker. Een Jack Russell terrier is gefokt om ondergronds zelfstandig op de vos te kunnen jagen. Een hond dus die graag zijn eigen gang gaat en een behoorlijke dosis jachtinstinct heeft. Past dit wel bij u en uw gezinsomstandigheden, een hond blijft zo’n 10 tot 15 jaar bij u !

Besluit u om over te gaan tot de aanschaf van een pup dan kunt u bij mij vrijblijvend op de wachtlijst. Ik bel zodra de pups geboren zijn.

Na ongeveer een week mag u de pasgeborenen komen bewonderen en u kijkt natuurlijk of het nest aan uw verwachtingen voldoet. Dan zie ik u graag regelmatig, waarbij ik u iedere keer weer van wat informatie voor zie o.a over voeding, verzorging, opvoeding etc. Ook krijgt u van mij het blad: Ha die pup mee, waar alles in beschreven staat waar u mee te maken krijgt als u een pup in huis neemt. Zo gaat u na ongeveer 8 weken hopelijk goed voorbereid met uw pup naar huis.

Kiezen voor een bepaalde pup doen we samen als de pup 7 weken is, pas dan kan ik een beetje zien of het karakter van de hond bij u past. Daarbij heb ik uiteindelijk wel het laatste woord. U kunt een pup nog zo leuk vinden, maar als dit net een heel enthousiast hondje is en u heeft nog jonge kinderen thuis dan is dit geen verstandige keuze. Ik zal u dan adviseren om een pup te nemen die zich niet zo snel laat uitdagen en wat rustiger is. Uiteindelijk is het aan u de keus of u de pup neemt, ook met 8 weken kunt u er nog vanaf zien.

Voor mij is het belangrijk dat mijn pup een fijn tehuis krijgt bij mensen die veel liefde, tijd en energie in hem willen steken en dit vele jaren lang !

Voordat u tot het aanschaffen van een pup over gaat, wil ik u nog wat overwegingen meegeven:
een pup / hond heeft veel liefde en aandacht nodig, dit kost veel tijd en energie.

  • Een hond is altijd in huis aanwezig, je kunt hem niet even “wegstoppen”.
  • Honden verharen en moeten ook naar buiten als het regent en koud is.
  • (jonge) kinderen en honden begrijpen elkaar meestal niet, dit vraagt om veel begeleiding (voor jonge kinderen is er ter
  • Voorbereiding op de komst van een pup het boekje: Wie is hier de baas ? van Irma Frijlink-Grasveld in de handel).
  • Als u een dagje weg wil moet u iets regelen voor de hond, laat een hond niet de hele dag op u wachten!!

Maar… als u dit alles voor lief neemt dan heeft u aan een Jack Russell terrier een fijne kameraad die veel van u vraagt, maar ook heel veel terug geeft.

naam Karin Bruinsma